Vinyltur i Trondheim

All Good Clean Records

Dette er min absolutte favoritt i Trondheim. Butikken ligger på hjørnet mellom Nonnegata og Båhusgate med en absolutt beskjeden fasade. Men det som «mangler» av varme på utsiden finner du igjen inne i butikken.

Det hele begynte med et par kasser brukt vinyl, noe småsnacks og kaffe «alacarte». Etterhvert er utvalget av både brukt og ny vinyl blitt sterkt 

utvidet, i tillegg til at muligheten for forfriskninger er opprettholdt. Lokale arrangementer finner sted med jeve mellomrom, og butikken har godt fokus på lokale musikkere. Etterhvert har det dannet seg et miljø i lokalene der folk møtes, like gjerne for en prat som for å handle vinyl. Et besøk anbefales!

Crispin Glover Record Shop

Når Big Dipper i Trondheim måtte lukke dørene tok Torgeir Lund med seg sin musikkinteresse og etablerte Crispin Glover Record Shop i 2017. Dette er altså en relativt nyåpnet butikk med ambisjoner om flere akivteter som 

konserter og foredrag i tillegg til at de satser på skjenkebevilling. Butikken ligger i Olavskvarteret sentralt i Trondheim sentrum, desverre ikke så synllig fra utsiden. Når jeg har vært der mangler fortsatt den atmosfæren som jeg har registrert i All Good Clean records, men utvalg av vinyl er nok bedre her. Er det snakk om vinylrunde i Trondheim er denne butikken absolutt å anbefale.

Platekompaniet

Platekompaniet i Munkegata er som Platekompaniet er andre steder, en forretning uten særlig sjel og miljø, men der det er et godt utvalg av ny vinyl. Etter reduksjon av fysiske butikker

er dette en av tre som er igjen i Norge, de to andre er i Oslo og Bergen. Er det bare snakk om å få kjøpt seg en nypresset vinyl kan dette være butikken.

Generelt

Det finnes og noen antikvariater og bruktbutikker i Trondheim med svært begrenset utvalg av vinyl. Er det en fin sommerdag og en generell tur er fristende vil Kjøpmannsgata langs Nidelva være et alternativ. Ta turen innom bruktbutikkene der og se om de tilfeldigvis har det som er på ønskelisten.

På samme måte vil Fjordgata og Sandgata med for eksempel Fretex og Kremmerhuset Ting&Sånt være en grei tur.

2 kommentarer til «Vinyltur i Trondheim»

  1. Hi
    No hay nada para iniciar sesión, tampoco estoy seguro de si he recibido una notificación de nuevas publicaciones para trabajar. Es nuevo en esto, intentando y esperando mejorar 😊

Det er stengt for kommentarer.